Over mij

Hoi! Mijn naam is Jeroen Zuiderwijk. Ik ben muzikant, singer-songwriter en gediplomeerd geluidstechnicus met ruime ervaring. Ruim 25 jaar geleden ben ik als hobby begonnen met het opnemen en afmixen van muziek. Ik heb in die tijd veel lokale bands geholpen aan een demo of CD. In 2009 heb ik mede daarom een opleiding tot Pro Audio & Recording Engineer bij Sound Education Nederland afgerond.

Muziek zit in mijn bloed. Sinds mijn jonge tienerjaren speel ik gitaar. Ik schrijf, leef en adem muziek. Als leadgitarist en zanger heb ik in vele (stevige rock / funk / punk / pop) bands gespeeld en honderden keren op het podium gestaan. Ik heb daarbij een goed gevoel ontwikkeld voor wat muziek nodig heeft om je te raken zoals het bedoeld is. Muziek is iets persoonlijks en ik vind het persoonlijk contact met de mensen met wie ik werk daarom erg belangrijk. Zo ben ik in staat mij te verplaatsen in de wensen die jij als mede-muzikant hebt voor je muziek. Bij een goede opname of mix draait het immers om jou! Ik ben pas tevreden als jij tevreden bent.

Mix-recording.nl

Of het nu ging om opnemen, afmixen of educatie met betrekking tot mixtechniek, via mond-op-mondreclame kwam ik steeds vaker met mensen in contact die zelf vastliepen met het mixproces en mijn hulp vroegen om hun mix naar een hoger niveau te tillen. Dat was de start van mijn eigen studio: mix-recording.nl.

Ik heb ervaring met veel verschillende stijlen muziek zoals stevige rock, pop en singer-songwriter.

Mijn studio ruimte is voorzien van professionele monitoring en goede akoestische behandeling voor een neutrale afluistering. Alle details in een mix zijn daarmee hoorbaar en dragen bij aan een perfect resultaat. Ik werk vanuit mijn studio voornamelijk met het programma Reaper. Ik ben ook groot fan van outboard apparatuur vanwege de unieke geluidskwaliteit, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van software updates.

Diensten

Ik ben beschikbaar voor het afmixen van materiaal dat jijzelf hebt opgenomen maar ook om het gehele opnameproces van je over te nemen. Ik kom langs in jouw oefenruimte, huiskamer of waar dan ook met apparatuur op maat voor die locatie en situatie. Er hoeft dus geen dure studio gehuurd te worden. Ik zorg voor een stressloze omgeving zodat de
aandacht kan gaan naar de uitvoering van de muzikant. Dat is immers waar een professionele opname begint. Ik zet mijn ervaring in om dat speciale moment te vangen waarmee de basis wordt gelegd voor een mix van topniveau. 

Een opname op locatie vindt plaats met een portable multitracker. In totaal kunnen tot maximaal 10 tracks tegelijkertijd worden opgenomen. Meestal wordt dan eerst de drum en bas opgenomen waarna de overige instrumenten worden ingespeeld met de bas en drum als basistrack. Maar het aantal tracks is ook voldoende voor live registratie van een volledige band bestaande uit bijvoorbeeld drum, bas, gitaar, keyboard en zang.

Voor de opname gebruik ik professionele microfoons: 4x Rode NT5, 2x Shure SM57, Rode NT1A, Shure kickmic, 3x Shure rackmic, Olympus LS100 stereomic.